A paintball

Mi az a paintball?

A paintball egyike a legdinamikusabban fejlődő sportoknak a világon. Több mint 40 országban többmillió játékos választja a paintballt szórakozásként, hobbiként vagy hivatásként. Paintballozás során a résztvevők az ellenfeleket festékgolyókkal (angolul paintball) próbálják eltalálni. A festékgolyókat külön erre a célra kialakított markerekkel (paintball festéklövő eszköz) lövik ki.

A paintball sport?

Igen a paintball egy technikai-csapatküzdősport. Éppúgy sport, mint a labdarúgás, a jégkorong vagy éppen a box. Mivel sport, ezért vannak edzések is, melyeken erőnlét- és képességfejlesztés, valamint játék kerül gyakorlásra.

Mennyire biztonságos?

A Paintball a biztosítási statisztikák szerint az egyik legbiztonságosabb sport. Ennek oka, hogy szigorú előírásokat alkalmazunk a sérülések elkerülése érdekében. (Pl.: kizárólag teljes arcot védő maszkban lehet a pályán tartózkodni, a markerek tűzerejét rendszeresen ellenőrizzük.)

A paintballt szabályok szerint játsszák?

Igen, a paintball szigorú szabályrendszer keretei között játsszák, erről bővebben ITT olvashatsz.

Milyen alapvető játékfajták vannak?

Woodsball/recball-nak nevezzük a paintball „military” ágát, ide tartozik az erdei játék, az épület harc, ez a paintball mindenki által jól ismert ága.
A másik verzió az airball, amelyet felfújható fedezékekből – sima füves talajra, vagy műfűre – épített, szimmetrikus pályán játsszák. A paintball sport versenyeit airball pályákon rendezik, ez a legpörgősebb és legnagyobb csapatmunkát és technikai tudást igénylő játékforma. A Paintball Akadémia csapata is ezt a fajtáját űzi a paintballnak.

Reklámok